Professioneel leren

 
Om het onderwijs te kunnen verbeteren is het belangrijk dat elke professional die werkt binnen of voor de school zich blijft professionaliseren. Niet alleen de theorie, maar juist ook het praktisch handelen zou onderwerp van verbetering moeten blijven. Daarom is het handig om binnen een team een cultuur te hebben waarin het normaal is om kritisch te zijn naar eigen en andersmans handelen. Een cultuur waarin gericht feedback naar elkaar wordt gegeven en iedereen open staat voor het ontvangen van feedback om er van te leren.

 

Zo’n cultuur is te bevorderen door bewust te werken aan een professionele leergemeenschap. Ook Handelingsgericht werken past daar volgens ons goed onder, omdat opbrengsten van leerlingen gebruikt kunnen worden om conclusies te trekken over het effect van het eigen handelen.

 

Lestijd Onderwijsadvies kan u helpen te groeien naar een professionele leergemeenschap en/of dit te verbeteren en in stand te houden. Ook kunnen wij u helpen om handelingsgericht te (gaan) werken. Meestal nemen we dit mee in een ander verbeterproces, maar we kunnen dit ook een op zichzelf staand leerdoel laten zijn in de begeleiding van uw team.

 

 

 

 

lestijdboek-klein

Ja, stuur mij het gratis e-boek ‘Omgaan met verschillen’ en schrijf mij in voor de e-zine!

Na bevestiging van uw e-mailadres ontvangt u het gratis e-boek in uw inbox.

 

Daarnaast ontvangt u één keer per maand het inspirerende e-zine van Lestijd Onderwijsadvies, met praktische en toepasbare tips om de lestijd of uw werktijd buiten de lestijd beter te benutten.

 

We respecteren uw e-mail privacy. U kunt eenvoudig afmelden. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.