Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/lestijd/domains/lestijd.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
Waarom Lestijd? - Lestijd Onderwijsadvies

Waarom samenwerken met Lestijd Onderwijsadvies?

  • Lestijd Onderwijsadvies wil een bijdrage leveren aan kwalitatief beter onderwijs. Wij helpen leerkrachten om kinderen te motiveren, te boeien, te coachen en veelzijdig, breed en diep te laten leren.
  • Wij gaan voor duurzame onderwijsvernieuwing.
  • Wij houden rekening met effectieve besteding van de lestijd. 
  • Onze kennis heeft een gedegen wetenschappelijke basis en we kunnen dit goed verbinden met onze praktische werkervaring in het onderwijs.
  • We zijn deskundig en actueel en kunnen u daarom precies dat aanbieden wat u nodig heeft.
  • Wij vinden het belangrijk om te vertrekken vanuit een goed inzicht in wat uw team al bereikt heeft, wat u zou willen bereiken en welke kansen en bedreigingen er bestaan.
  • Wij streven er naar om met uw team te werken als zijnde een professionele leergemeenschap en zullen dat zo nodig ook versterken.
  • Wij werken met professionele NOBTRA gecertificeerde trainers.

 

Professionele leergemeenschap

Om het onderwijs te kunnen verbeteren is het belangrijk dat elke professional die werkt binnen of voor de school zich blijft professionaliseren. Niet alleen de theorie, maar juist ook het praktisch handelen zou onderwerp van verbetering moeten blijven. Daarom is het handig om binnen een team een cultuur te hebben waarin het normaal is om kritisch te zijn naar eigen en andermans handelen. Een cultuur waarin gericht feedback naar elkaar wordt gegeven en iedereen open staat voor het ontvangen van feedback om er van te leren.

 

Zo’n cultuur is te bevorderen door bewust te werken aan een professionele leergemeenschap. Ook Handelingsgericht werken past daar volgens ons goed onder, omdat opbrengsten van leerlingen gebruikt kunnen worden om conclusies te trekken over het effect van het eigen handelen.

 

Lestijd Onderwijsadvies kan u helpen te groeien naar een professionele leergemeenschap en/of dit te verbeteren en in stand te houden. Ook kunnen wij u helpen om handelingsgericht te (gaan) werken. Meestal nemen we dit mee in een ander verbeterproces, maar we kunnen dit ook een op zichzelf staand leerdoel laten zijn in de begeleiding van uw team.

lestijdboek-klein

Ja, stuur mij het gratis e-boek ‘Omgaan met verschillen’ en schrijf mij in voor de e-zine!
 

Na bevestiging van uw e-mailadres ontvangt u het gratis e-boek in uw inbox.

 

Daarnaast ontvangt u één keer per maand het inspirerende e-zine van Lestijd Onderwijsadvies, met praktische en toepasbare tips om de lestijd of uw werktijd buiten de lestijd beter te benutten.

 

We respecteren uw e-mail privacy. U kunt eenvoudig afmelden. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.

 

https://www.lestijd.nl