Lestijd biedt ook kant-en-klare trainingen aan om u de kosten voor maatwerk te besparen. Hieronder ziet u een overzicht van het aanbod voor seizoen 2016 – 2017. Voor meer informatie kunt u  deze folder downloaden.
 

Motiveren van leerlingen

De invloed van leerkrachten op de motivatie van leerlingen is (vaak onbewust) heel groot. Met deze training kunt u leren om die invloed bewust en effectief te gebruiken. Het ultieme doel is ‘autonome motivatie’. Leerlingen leren dan vanuit eigen motivatie. Dat is heel waardevol, want het verhoogt aantoonbaar het leerrendement en zorgt voor een prettig leerklimaat.
 

Spelen met status

Vindt u het lastig om een houding te vinden naar puberale leerlingen? Om een goede band op te bouwen met groepen leerlingen? Hoe gaat u om met gezagsondermijnende acties? Spelen met status is de oplossing. U kunt dit leren in deze energieke en confronterende training.
 

Jump Movement

Gaan veranderingen met het team moeizaam? Worden veranderingen te weinig verankerd en lijkt het daarmee vaak verspilde moeite? Met de Jump Movement gespreksmethode kunt u echte stappen zetten. Sprongen zelfs! Er ontstaat een dynamiek die blijvend is. De methode is toe te passen op ieder organisatievraagstuk; klein of groot. Al meer dan 60.000 mensen wereldwijd gingen u voor.
 

Klaar voor de start

Een kwart van de startende leraren verlaat binnen vijf jaar het onderwijs. Dat is jammer want startende leraren zijn meestal heel enthousiast en vol met ideeën. Ze hebben daarom intensieve begeleiding en scholing nodig. Met ‘Klaar voor de start’ zal de uitstroom aanzienlijk verminderen.
 

Effectieve feedback

Feedback van leerkrachten aan leerlingen is een van de sterkste middelen om invloed uit te oefenen op het leerrendement, maar dit middel kan zowel een sterke positieve als negatieve invloed hebben op het leren. Een leerkracht kan zijn vaardigheden in het geven van feedback verbeteren om daarmee een positieve invloed op het leren te bereiken. De leerkracht zal daarvoor specifieke didactische vaardigheden aan moeten leren en zich moeten verdiepen in de theorie. Daarvoor is een intensieve training nodig. Deze training biedt u dat.
 

De willekeur van trends

Nieuwe ideeën en onderwijsconcepten worden vaak zo populair via de media gebracht dat de ontwikkelingen op scholen trendgevoelig lijken te zijn. Bovendien is het aanbod zo groot dat het lastig is om alles uitvoerig te vergelijken en gefundeerde keuzes te maken. Deze training vergroot het inzicht dat u hier voor nodig heeft.

 

lestijdboek-klein

Ja, stuur mij het gratis e-boek ‘Omgaan met verschillen’ en schrijf mij in voor de e-zine!

Na bevestiging van uw e-mailadres ontvangt u het gratis e-boek in uw inbox.

 

Daarnaast ontvangt u één keer per maand het inspirerende e-zine van Lestijd Onderwijsadvies, met praktische en toepasbare tips om de lestijd of uw werktijd buiten de lestijd beter te benutten.

 

We respecteren uw e-mail privacy. U kunt eenvoudig afmelden. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.